myWPEdit Image

Els alts Tatres des de Vel’ky Slavkov

Durant una setmana del mes d’agost de 2013 varem estar explorant la regió dels Alts Tatres o Vysoké Tatry, com en diuen en eslovac. És un massís de característiques semblants al Pirineu Central o als Alps, però molt més petit. Està a més de 2400 km de casa nostra.

Poprad és la ciutat equivalent al Benasc del Pirineu aragonès o al Chamonix dels Alps francesos. La zona és altament turística, especialment atractiva pels eslovacs, txecs i polonesos. A l’hivern és una zona d’esquí també molt concorreguda. Hi ha diverses petites estacions d’esquí escampades pel massís. També s’hi pot practicar l’esquí de muntanya, però cal tenir en compte que el risc d’allaus és força elevat a causa del fort pendent dels cims i de les carenes.

Els desnivells per pujar a qualsevol cim són força importants, com a mínim més de 1000 m. Els recorreguts tampoc es queden curts. Els camins i els cim són força concorreguts, hi ha molta afició al senderisme, però el nivell mitjà muntanyenc no és gaire alt.

Nosaltres ens varem instal·lar en un bungalow de Vel’ký Slavkov al peu del massís i a 5 km de Poprad. Des d’allí fins a qualsevol punt d’inici d’itinerari de la banda eslovaca teníem, com a màxim, mitja hora de cotxe.

Si haig de definir en poques paraules la meva impressió del massís diria el següent:

Forts pendents, molta calor, molt Sol, poca ombra, molt poca aigua i paisatges immensos.

Com sempre, en els posts següents aniré comentant i aconsellant el què i el com de la zona.

Els Alts Tatres des del cim del Kriván

Anuncis