Vista d’Eqalorutsit

Mapes:

 • Narsarsuaq, Qassiarsuk-Igaliku 1:50.000 d’Arctic Sun Maps. ISBN: 978-87-992925-0-9. Amb mapes detallats de Narsarsuaq, Qassiarsuk i Igaliku. Hi sur pràcticament tota la zona visitada.
 • Sydgrønland, South Greenland. 1:250.000 d’Arctic Sun Maps. ISBN: 978-87-992925-1-6. Amb mapes i comentaris sobre els assentaments víkings més importants de la zona en danès i anglès.
 • Pàgina web de l’editorial dels mapes: www.arcticsunmaps.com

Aurora boreal a Igaliku

Guies:

 • Greenland & the Artic. Lonely Planet. És difícil de trobar a les llibreries clàssiques de viatges. Antigament era un capítol de la guia d’Islàndia. A la pàgina web de l’editorial es pot comprar el pdf i per capítols.
 • Wildlife of the North Atlantic. Bradt travel guides. Guia sobre la vida animal del l’Atlàntic Nord.

Hotels i albergs:

 • Alberg de Narsarsuaq. Gestionat per l’agència Blue Ice i obert tot l’any. 36 places en habitacions de quatre, cuina, menjador-sala d’estar i dutxes amb aigua calenta. Es pot acampar a l’exterior i utilitzar els serveis de l’alberg. Ocupat en gran mesura pels clients de l’agència Greenland Adventures. Hi varem dormir una nit.
 • Alberg Leif Eriksson de Qassiarsuk. 36 places en 9 habitacions (5×2, 2×4, 1×8, 1×10), cuina i dutxes. Ocupat en gran mesura pels clients de Tierras Polares. Només el varem veure des de fora, està molt a prop del port i del súper.
 • Alberg Gardar d’Igaliku. Gestionat per l’agència Blue Ice. 15 places en habitacions dobles, sala-cuina-menjador i dutxes amb aigua calenta. Hi varem passar dues nits.
 • Hotel de Narsarsuaq. Hotel de dues estrelles amb 223 llits en 93 habitacions de diversa qualitat, les dobles senzilles comparteixen bany cada dues, restaurant self-service, bar, cafeteria i botigueta. Obert tot l’any. Hi vàrem sopar i esmorzar i dormir una nit.
 • Hotel d’Igaliku. Gestionat per l’agència Blue Ice i obert de maig a setembre. 8 habitacions dobles més 6 cabines dobles amb dutxes comunes, restaurant i bar. Hi vàrem sopar.
 • Alberg de Tasiusaq. Propietat de Jørgine Frederiksen que parla anglès i una de les seves filles parla castellà. 16 places distribuïdes en 5 habitacions, excel·lent sala d’estar, menjador-cuina i dutxa amb aigua calenta d’olla d’un escalfador. Electricitat de generador que s’engega quan es fa fosc. Hi vàrem passar dues nits i no hi havia aigua corrent. No confondre aquestes granges amb el poble de Tasiusaq més al sud.

L’alberg de Tasiusaq

Agències de viatges: (Espero que els meus comentaris us serveixin)

 • Tierras Polares. Agència de Madrid especialitzada en viatges per Grenlàndia i Islàndia. Per navegar utilitzen quasi sempre embarcacions amb motor fora borda. El propietari és en Ramón Larramendi i la va fundar el 1997. És l’agència que contracta el ros i televisiu Jesús Calleja (el vàrem veure i es va fer veure) per a les seves “mogudes aventureres”.
 • Greenland Adventure. Agència també de Madrid especialitzada en viatges per Grenlàndia i Islàndia. És amb la que vàrem viatjar nosaltres. Per navegar en grup utilitza bàsicament el balener Puttut de Blue Ice. Tenint en compte el tipus de viatge que ofereixen no en tenim cap queixa. Els propietaris són en Ricardo López (estava allà i feia de guia d’un dels grups) i la seva dona Paqui Martínez i la van fundar el 2001, però porten des de 1997 organitzant viatges per aquesta zona de Grenlàndia. De fet, segons vàrem saber posteriorment, en Ricardo i en Ramón varen fundar conjuntament Tierras Polares, però per un desacord de criteris de funcionament i d’objectius en Ricardo es va separar creant la seva pròpia agència.
 • Blue Ice. Agència de viatges local de Narsarsuaq. Gestiona diversos albergs i mitjans de transport així com organitza tours i estades per la zona. El propietari és un francés, Jacky Simound, establert a Grenlàndia des de 1976 i el 1996 fundà l’agència. Ell mateix moltes vegades s’encarrega de transportar el personal amunt i avall. Cal remarcar, però, una molt desagradable experiència que vàrem tenir amb ell: En el viatge amb el Puttut des de Qassiarsuk a Itilleq ell va arribar amb una motora acompanyant al balener, va organitzar i ajudar a carregar els paquets al vaixell i quan ja havíem deixat el port de Qassiarsuk ens va voler fer una “gràcia” amb la seva motora tot passat a pocs metres del nostre vaixell, amb el resultat de deixar a uns quants de nosaltres i a les nostres càmeres fotogràfiques ben mullats. Per tant, compte amb les seves “brometes” de mal gust. No és manera de tractar a uns clients que li paguen una bona pasta pels seu transport. El problema és que no pots anar a l’agència veïna, ja que ell és l’únic de Narsarsuaq.

Foca prenent el Sol

Compres: (Cal remarcar que no sempre hi ha de tot a les tendes)

 • Tenda de queviures a Narsarsuaq, Qassiarsuk i Igaliku.
 • Botiga de l’hotel de Narsarsuaq: mapes de la zona, postals, samarretes de Grenlàndia, gorres, petita artesania, etc.
 • Botiga de l’aeroport de Narsarsuaq: postals, samarretes, gorres, etc.
 • Café de Blue Ice de Narsarsuaq: mapes de la zona, postals, llibres sobre flora i fauna i petita artesania.
 • Hotel d’Igaliku: Postals i petita artesania.

 

Anuncis