Tucà (Tockus leucomelas)

Khama Rhino és una petita reserva situada a uns 25km de Serowe, al costat de la carretera de Serowe a Orapa. El nom li ve del primer president de Botswana, Sir Seretse Khama, nascut a Serowe. Està gestionada per les comunitats de Serowe, Paje i Mabeleapodi. Són unes 4300 hectàrees al voltant del Serwe Pan. Tota la reserva està envoltada d’una tanca electrificada. Actualment és una de les zones de reproducció del rinoceront per la seva recuperació i repoblació a Botswana.

Lloc d’acampada

Just a l’entrada principal trobem l’oficina de la reserva i una petita tenda amb begudes, llaunes de conserva, artesania i tèxtil. Un xic més enllà hi ha el restaurant i la zona de pícnic. La zona d’acampada queda en una banda de la reserva a uns 2km de l’entrada, en una àrea boscosa. Cada plaça d’acampada té un gran mongongo central, un punt d’aigua i un lloc per fer foc. Hi ha un edifici comunitari amb dutxes i lavabos amb aigua un xic calenta. Els llocs d’acampada estan força separats un de l’altre, amb un camí propi per arribar-hi.  També tenen xalets per a dues o quatre persones.

Majestuós exemplar de Kudú mascle (Tragelaphus strepsiceros)

Si us aixequeu d’hora, quan tot just comença a sortir el Sol, val la pena seure en una cadira i observar i escoltar els ocells i els petits mamífers que van passant al voltant vostre. És tot un espectacle visual i sonor. Això sí, ben abrigat, ja que per la matinada la temperatura està entre 5 i 10 graus. Els grossos tucans no s’espanten per res i els esquirols són un xafarders.

Esquirol d’arbre (Paraxerus cepapi)

Per veure més animals només cal agafar el cotxe i anar a voltar per les pistes públiques de la reserva i aturar-se a la vora d’algun dels diversos bassals, esperar i observar. Les pistes estan més o menys bé, però de tant en tant tenen algun tram amb sorra profunda. Si no voleu agafar el vostre cotxe podeu llogar una ruta a les oficines. Malgrat voltar per quasi totes les pistes, l’únic rinoceront que vàrem veure estava a la bassa de fang del costat del restaurant.

Rinoceront blanc