PortadaUna composició amb records de New Zealand

L’agost de 2005 vàrem estar un mes viatjant per les antípodes, és a dir, per New Zealand (NZ). Christchurch fou la ciutat on deixàrem l’autocaravana i agafàrem l’avió de tornada. El record que en tinc és el d’una ciutat tranquil·la, bonica, amb el riu que la travessa pel seu centre i amb edificis històrics antics (pel que es pot trobar a NZ). Com és natural he buscat les fotografies que tenim i les he comparat amb les que corren ara per internet. Realment la força de la natura és impressionant.

Plaques NZFalles del contacte de les dues plaques

Cal remarcar que les dues illes existeixen gràcies al contacte de dues plaques tectòniques, la australiana i la del pacífic. Aquest contacte ha creat la magnífica carena muntanyosa de l’oest de l’illa sud i els fenòmens volcànics actius de l’illa nord. La falla, segons he pogut trobar per internet, es mou una mitjana d’uns 40mm per any. Naturalment, el moviment no és continu sinó de tant en tant provocant els corresponents terratrèmols. Aquest cas n’ha estat un d’una intensitat elevada, a poca distància de la ciutat i a molt poca profunditat.

0998NZMqEl riu que travessa el centre de la ciutat

També buscant informació sobre el terratrèmol he trobat una molt interessant pàgina on es poden veure gràficament els diversos moviments sísmics que s’han esdevingut a la zona des del setembre de 2010 fins ara. Són un total de quasi 5100, un d’ells el del dia 22 de febrer de 2011, i la majoria a molt poca profunditat.

A continuació us deixo unes quantes fotografies per a que compareu.

0983NZMq SPORT ZEALAND/QUAKE

   La catedral (la foto de la dreta de Channel 4 News) 

 

e171

La catedral (tesswoolcock i Don Scott)

 

0986NZMq

El tramvia turístic (la foto de la dreta de Martin Hunter)

Per acabar us deixo unes quantes fotografies de la bonica ciutat un matí d’hivern de finals del mes d’agost

0987NZMq 0993NZMq
0984NZMq 0997NZMq

 

1006NZMq

Per cert, quan parli sobre aquest viatge ja explicaré el significat de les quatre estrelles de la bandera de New Zealand. S’accepten explicacions.

Anuncis