P1000991La Mola

Aquest dissabte pel matí hem anat fins al peu del turó de les Nou Cabres al massís de Sant Llorenç del Munt. Aquí podeu veure l’itinerari sobre Google Maps. Unes tres hores en total. Aquí podeu trobar la llegenda del Turó i el perquè del nom.

Hem deixat el cotxe a Can Robert. Hem pujat en direcció al Cingle dels Cavalls per girar, a l’altura de Can Pobla, ver la canal de l’Abella i pujar fins a la cova del Drac. Després hem baixat per la Canal de Santa Agnès fins a l’ermita i cova del mateix nom. Allí hem fet una parada per mirar-nos el mapa amb calma, ja que ara començava el recorregut desconegut per a nosaltres.

P1000986Roser silvestre

De Santa Agnès hem retornat a la canal per seguir baixant. Després de passar per sota del l’ermita el camí fa una marcada corba a la dreta (en sentit descendent), just en aquesta corba surt, a mà esquerra, un corriol poc marcat, però amb fites, que seguim en lleugera baixada o pla. Si arribem al trencall del camí de la senyora és que hem baixat massa.

Després de seguir per una petita carena, baixem i travessem una marcada canal, la Canal del Trull; després comencem a pujar cap al coll que hi ha entre el Turó de les Nou Cabres i el Turó del Boc. Per arribar a la canal del collet el corriol segueix una franja boscosa en diagonal al peu de la paret del Turó del Boc. A la canal trobem les restes d’una gran caiguda de roques relativament recent que ha desdibuixat el camí i la mateixa canal. Superat aquest tram seguim en forta pujada fins al collet al peu del Turó de les Nou Cabres.

3X_HDRReflexos i les 3 xemeneies

Des del collet hi ha unes excel·lents vistes de La Mola, la Cova del Drac i del la Canal i Cova de Santa Agnès. A la banda contrària per on hem arribat baixa un corriol que, tot resseguint el Turó de les Nou Cabres ens portaria fins a la Cadireta i la masia del Dalmau.

P1000998Montserrat

Per la banda contrària al Turó de les Nou Cabres, pel mateix costat que hem arribat i tot planer, surt el corriol que ens conduirà cap a la carena principal i a la Cova del Drac. Cal parar compte a no perdre les fites ni ha començar a pujar descaradament abans d’hora, ja que primer cal anar flanquejant amb un lleuger ascens fins a la canal que ens portarà al cap damunt d’una carena lateral de la principal. Una vegada allí només cal seguir-la fins a la principal i agafar el camí de Coll d’Eres a La Mola en direcció a la Cova del Drac per desfer el camí d’anada.

Una interessant ruta per racons i corriols perduts i oblidats. Per cert, sense buscar-ne hem trobat tres rovellons i una dotzena de carlets.

Roser_HDRUna altra visió del roser silvestre

Anuncis