P1000192

La meva bicicleta

Amb aquest post inauguro una nova categoria, la de bicicleta de muntanya, una altra de les meves activitats preferides. Conjuntament amb la meva dona, practico la bicicleta de muntanya des de la tardor del 1988. Fou tornant d’Islàndia i després de veure pels països nòrdics força gent amb aquest tipus de bicicleta, que decidirem que això ho havíem de provar. Des de llavors que no ho hem deixat. Gràcies a la bicicleta hem conegut contrades de Catalunya que mai hauríem trepitjat.

Les Pedritxes 01_b

La casa de l'Obac

En aquest primer post us parlaré del què acostumo a fer pels camps, boscos i muntanyes del nord de Terrassa quan tinc ganes de fer un xic de cames. Jo hi vaig durant tot l’any, ho tinc a costat de casa, però ara a la primavera és l’època més agradable.

C Torras 06

Ja ha arribat la primavera!

Aquí, en el mapa de Google, podeu trobar els recorreguts de les pistes i camins que segueixo. Veureu que tot és per la zona del parc natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac i els seus entorns. Si voleu conèixer la zona i teniu ganes de pedalar us recomano el recorregut següent:

Terrassa – Matadepera – C. Torres – Urb. C. Solà – C. Robert – C. Pobla – C. Robert – Torre de l’Àngel – Urb. Els Rourets – Urb. Les Pedritxes – Coll de la Riba – Casa de l’Obac – Urb. dels Caus – La Pineda – Terrassa.

Són entre 37 i 40 km de recorregut i quasi 1000 m de pujades acumulades. El punt més alt és C. Pobla i naturalment el més baix és Terrassa. La pujada a C. Pobla des de C. Robert és evitable, però val la pena, tant per l’esforç com pel paisatge. Es travessen les carreteres de Talamanca i de Rellinars que són “escapatòries” evidents i fàcils del recorregut. Si us agrada la carretera, ambdues són interessants, però el diumenge hi ha molt transit.

C Torras 30

Pels rodals de Terrassa

Finalment, demanar-vos que si aneu per aquests camins respecteu als altres usuaris controlant la vostra velocitat. Aprofiteu la pedalada per fruir del bonic entorn i de l’espectacle de la natura.

En propers escrits us comentaré els detalls d’alguns dels recorreguts.

Les Pedritxes

Panoràmica de 180º des de les Pedritxes

Anuncis