Dar es Salaam

Dar es Salaam des de l'aire

De Dar es Salaam, la capital econòmica de Tanzània, poc puc dir, ja que pràcticament no hi vàrem estar. Només una nit a l’arribada i un matí al marxar. Amb dos milions i mig d’habitants. Ciutat portuària al costat de l’Oceà Índic.

L’aeroport: El seu aeroport internacional (Mwalimu Julius Kambarage Nyerere International Airport) és una de les vies d’entrada i sortida del país. Hi podeu trobar oficines de canvi de moneda i de lloguer de vehicles. El pas pel seu control d’immigració és lent i pesat, però sense problemes importants. Si heu tardat molt amb tota la paperassa us trobareu el vostre equipatge en una pila al costat de la cinta transportadora amb una persona de l’aeroport que “teòricament” l’està controlant. Si heu perdut algun equipatge, allí mateix teniu l’oficina de reclamació. El personal dels taulells de facturació d’equipatges no saben on està Barcelona, consideren que anar, per exemple, de München a Barcelona és un vol local (però no a Madrid), per tant, només us el facturaran fins a l’aeroport just anterior i que acostuma a ser alguna ciutat important europea. L’aeroport nacional està separat de l’internacional.

Dar es Salaam

Dar es Salaam

Taxis: Cal pactar prèviament el preu i les condicions del viatge si després no voleu tenir sorpreses. Durant el viatge pot passar qualsevol cosa, fins i tot quedar-vos sense benzina, aleshores el taxista truca a un company per a que li porti un bidó. El velocímetre d’alguns taxis mai passa de 40, malgrat us pugui semblar que aneu a molta més velocitat. Podeu pactar perfectament que el taxi us esperi, per exemple, mentre sopeu.

Slipway: És una zona hotelera i comercial per a turistes. Està situada a les afores de la ciutat, al Nord, en un costat d’una petita península.  La seva situació l’he marcat sobre el mapa de l’itinerari. Hi podeu trobar hotels, restaurants, botigues d’artesania i fins i tot una llibreria i un supermercat.

Com arribar-hi i marxar-ne: Com ja he dit té aeroport internacional. L’aeroport nacional està al costat, però físicament separat.  Una de les maneres fàcils i ràpides, però cara, de moure’s per Tanzània és amb avioneta. La companyia Coastal té vols regulars i no regulars a tots els aeroport i aeròdroms del país. Per exemple,  de Dar a l’illa de Mafia costa 110 USD més 2 USD per kg d’equipatge i volar fins a Arusha és just el doble. A l’estació del ferrocarril podem agafar un tren cap a Kigoma (Oest), a Arusha (Nord) o a Zàmbia. Esbrinar els horaris i la durada del trajecte és tot un repte moltes vegades inútil, ja que no s’acostumen a complir. Naturalment hi ha autobusos i furgonetes que us poden portar a qualsevol lloc, tot es qüestió de paciència, preu i ganes.

Dar es Salaam

Dar es Salaam (en sentit contrari a l'anterior)

Anuncis