El gran atractiu de Nikko són els temples i les caminades pels boscos dels voltants. Com que nosaltres anàvem un xic justos de temps només ens dedicàrem als temples. Tant la guia de Laertes com la de LP (vegeu Japó: Referències) són prou bones per visitar i seguir la ruta dels temples.

Com arribar-hi:

Naturalment en tren, però hi ha dues maneres. Escollir una o l’altra dependrà de si tenim el JRPass.

  • Amb JRPass: Agafem un shinkansen de Tokyo a Utsinomiya (50 min). Allí canviem de tren cap a Nikko. (42 min). Preu 0¥ (2520¥ sense JRPass ni reserva de seient).
  • Sense JRPass: A Asakusa s’agafa la línia de Tobu fins a Nikko (155 min). Preu 1320¥.

Al costat mateix de l’estació de la línia de Tobu hi ha la parada d’autobusos on es pot agafar un bus que ens porta fins als temples. L’estació de la JR queda un xic més lluny. Ambdues estacions estan a 1/4 d’hora a peu de la zona dels temples.

Si decidiu pujar a peu cap als temples, a mig camí i a mà esquerra trobareu l’oficina d’informació de Nikko. Hi ha lavabos i aire condicionat (molt important a l’estiu). Per tot el recorregut es troben llocs per menjar i algun súper.

Quasi arribant al pont vermell Shin-Kyo, i també a mà esquerra, hi ha un petit i simpàtic restaurant anomenat Hippari Dako, el menjar és excel·lent, i la decoració de les parets i del sostre és sorprenent, està ple de notes, tarjetes, bitllets, etc. de gent que hi ha menjat. Si voleu hi podeu penjar la vostra. Això sí, és un lloc amb pocs japonesos, tothom és estranger.

Què veure:

A Nikko cal pagar per quasi tot, per tant, cal escollir què volem veure si no hi volem deixar un dineral. Val la pena haver llegit alguna guia durant el viatge en tren per tenir clar què volem veure i per on s’hi arriba.

Si pugem a peu el primer que trobem és el pont vermell Shin-Kyo 神橋. Cal pagar per poder trepitjar-lo, però per travessar el riu es fa servir el pont de la carretera, des d’on el podem fotografiar perfectament. Just després de creuar el riu i a l’altra banda de la carretera trobem unes escales que s’enfilen per dintre el bosc, hi pugem. Després de passar al costat de diverses edificacions i creuar alguna carretera arribarem al primer conjunt de temples Rinno-ji 輪王寺 i a una de les taquilles de les entrades. Podem comprar una entrada combinada de diversos temples (no tots) per 1000¥. Segons les ganes que tinguem de caminar i de pagar podem dedicar-hi més o menys temps a visitar el munt d’edificis de la zona.

Una fotografia típica és la dels tres micos, que estan en el conjunt d’edificis Tosho-gu 東照宮.

Anuncis